De meeste Nederlandse fantasy football managers spelen op dit moment het meest in de Premier League en de Champions League. Uiteraard heeft dit er mee te maken dat het op dit moment nog niet mogelijk is om daily fantasy football in de eredivisie te spelen. Daarnaast is de Premier League misschien wel de interessantste competitie van Europa, met top teams, top spelers en top managers.

- Premier League, FA Cup, Champions League, Europa League, Championship, Spanish La Liga Norwegian Tippeligaen.
- No other sports than fantasy football
- Loads of free rolls

- Premier League, Champions League, Europa League, MLS, Mexican Liga
- Other Fantasy Sports include: MLB, NHL, MMA, Nascar, Golf, eSports
- Biggest Daily Fantasy Sports Site in the World

- ...
- ...
EPL Fantasy Football Tips
Premier League Stand
Ontstaan English Premier League
Totdat in 1992 de Premier League werd opgericht, heette de Engelse hoogste divisie de Football League First Division, opgericht in 1888. Na een enorm succesvolle periode van het Engelse voetbal in de jaren tachtig van de vorige eeuw volgde een decennium van ellende in het Engelse voetbal. Oude stadions, veel geweld rond voetbalwedstrijden veroorzaakt door hooligans en uiteindelijk de uitsluiting van Engelse clubs voor 5 jaar uit Europese competities als gevolg van het Heizeldrama, deed de populariteit van het voetbal in Engeland zo sterk afnemen dat er moest worden gezocht naar een nieuwe structuur.
In Europa verloor de Engelse competitie ook steeds meer terrein ten opzichte van bijvoorbeeld de Italiaanse Serie A en de Spaanse Primera Division. In deze landen kwamen er veel meer toeschouwers doordat er een veel betere infrastructuur qua stadions was en hierdoor werd ook de aantrekkingskracht van Engeland op de beste spelers veel minder. De toppers speelden vooral in Italië en ook Spanje, en ook de beste Engelse spelers vertrokken richting Zuid-Europa.
Nadat het Engelse team op het Wereld Kampioenschap in 1990 in Italië de halve finales had bereikt en de schorsing voor Europees voetbal tot een einde kwam, ontstond het plan om een nieuwe divisie op te richten met als uitgangspunt het verzekeren van meer geld uit sponsoring en televisierechten en met als doel om een betere concurrentie positie te verkrijgen ten opzichte van voornoemde Serie A en Primera Division. Na wat tegenstribbelen van de kant van de Football Association kwam het er dan toch van en op 27 Mei 1992 was de oprichting van de Premier League zoals wij die vandaag de dag kennen een feit.
Structuur Premier League
De English Premier League bestaat sinds 1995 uit 20 clubs, hiervoor was dit altijd 22 clubs maar op aandringen van de FIFA werd dit aantal tot 20 teruggebracht. De FIFA heeft in 2006 nog een poging gedaan om het aantal clubs tot 18 te reduceren, maar op dit verzoek is geen gehoor gegeven door de Premier League. Ieder jaar degraderen de drie laagst geplaatste teams rechtstreeks naar de Championship, en vice versa promoveren er rechtstreeks 3 teams uit diezelfde Championship.
Europees Voetbal
Engeland heeft op basis van de prestaties recht op 3 plaatsen in het hoofdtoernooi van de Champions League, en op 1 plaats in de voorronde van de Champions League, wat inhoudt dat een top 3 positie aan het eind van het seizoen rechtstreekse kwalificatie betekent en de 4e plaats recht geeft op deelname aan de voorrondes. Naast deze 4 Champions League plaatsen heeft Engeland recht op 3 plaatsen in de Europa League. Deze 3 plaatsen zijn weggelegd voor ten eerste de nummer 5 van de eindstand in de Premier League, en vervolgens aan de winnaars van de FA Cup en de League Cup. Mocht een van beide cups gewonnen worden door een team dat zich al heeft geplaatst voor Europees voetbal, dan krijgt de verliezend finalist deze plaats toegewezen.
Nederlanders in de Premier League
De Premier League is bij veel Nederlandse voetbalkijkers erg populair, dat komt mede door een rijke geschiedenis aan Nederlandse topvoetballers en trainers die in de Premier League actief zijn geweest. Het is allemaal begonnen met Arnold Murhen en Frans Thijssen, niet eerste Nederlanders die in Engeland zijn gaan voetballen, maar wel de eersten die daar naam hebben gemaakt. Frans Thijssen was de eerste Nederlander, en de tweede buitenlandse speler ooit, die de eer had de Footballer of the Year award te winnen in 1981. In 1998 viel deze eer te beurt aan Arsenal legende Dennis Bergkamp en in 2012 was Robin van Persie de derde en voorlopig laatste Nederlandse speler die deze trofee in de wacht wist te slepen. Op het trainers vlak is het waard te vermelden dat Ruud Gullit, in 1997 als coach van Chelsea, de eerste buitenlandse trainer ooit is die de FA Cup heeft gewonnen.
Fantasy Premier League
Het spelen van voetbal manager spellen is al jaren een razend populair fenomeen in Engeland. Iedere zichzelf respecterende krant of voetbalmagazine heeft zijn eigen voetbal manager spel dat zich uitstrekt over de periode van een hele competitie. Het zal niet verbazen dat toen het nieuwe fenomeen van Daily Fantasy Football werd geintroduceerd, in plaats van een team voor de duur van een seizeon te kiezen kiezen deelnemers nu een team voor een bepaalde dag of speelronde, de English Premier League de eerste grote competitie was waarvoor Daily Fantasy Football werd aangeboden.